domingo, 17 de febrero de 2008

Identitat , exili, immigracio

Aquests tres mots han estat debatuts en profunditat en les Jornades que el CCSM - el Congres Catala de Salut mental- han organitzat els dies 15 i 16 - es a dir, ahir i abans d' ahir, en el Col.legi de Metges de Barcelona. Unes jornades especials, tant per la seva densitat conceptual, com per la càrrega de veritat i de emocions que traspuaven les intervencions. Una reflexio completa, que ens ha posat als qui hi hem assistit, en contacte amb realitats que encara que conegudes, no arriben a adquirir tot el seu pes ideologic i politic fins que no els penses i sents des de la realitat dels que ho han viscut en primera persona.
Un bon recordatori del que hauria de ser el socialisme practic, malgrat les frequents critiques envers els politics que s´ hi han anat sentint, pot ser inevitables. Critiques que no deixen mai d' estar de moda, però que sembla que ultimamen aquesta extrema dreta que no ens deixa respirar, propicia i escampa amb el seu propi discurs. Fins on el desinteres per lo politic esta condicionat per la maledicència, l' intent de divisiò et? Interessa realment a la dreta que es faci política ? I amb això no vull dir que, com sempre, no s´hagi de fer autocrítica. Pero perdre el minim respecte per les institucions, la ciutadania i les persones, ennegreix l' aire politic i al final , tots semblem els mateixos, embolcallats pels mateixos nùvols.

domingo, 3 de febrero de 2008

Febrer comença

Comença febrer amb dues o tres bones noticies, a mes de totes les dolentes que anem sabent.
M' agrada deixar constància de les bones noves- res a veure amb el Nou testament-.
En primer lloc el fet que el Tribunal Constitucional hagi desestimat el recurs del PP contra la paritat electoral dins la Llei de Igualtat. I em sembla bé el raonament que utilitza : no es tracta de discriminacio positiva, sino de igualtat i equilibri entre els dos sexes. Val a dir que si fos discriminacio positiva , també estaria bé, però queda millor així. I es mes acceptable per tothom. Val la pena recordar que a França no es va assolir aquest resultat ni a Portugal, devant els recursos de la dreta....
Segona: que l' Audiencia provincial de Madrid arxiva definitivament les acusacions contra els metges del Severo Ochoa. El que no sabem son els efectes que aquestes acusacions han tingut sobre altres metges i sobre el sofriment inutil de molts malalts terminals.
Tercera : excel.lent noticia que una dona catalano-marroquina hagi guanyat el Ramon Llull de narrativa... Tot un simbol dels temps en la seva versio positiva.

I mentre, la campanya - pre, esta en marxa. Important com totes aquesta campanya.