jueves, 11 de febrero de 2010

Elles i nosaltres

La globalització ha portat a casa nostra reptes als que hem de fer front recolzant-nos en els pocs, però sòlids principis que guien el socialisme. I fer-ho tant en l' accio de govern com en el nostre relat politic que sovint s'ens queda curt.
Perquè vivim al costat,a tocar, de dones procedents d'altres països, de diferents cultures i religions, de diverses formes d'entendre la vida. Viuen amb nosaltres, son part del nostre país. I ens plantejen qüestions que incideixen de forma directa en qué entenem per drets humans, i drets humans de les dones. Es que les dificultats d' aquestes dones son menor, menys importants que les nostres? Tenen menys importància? No crec que la resposta a la vulneracio real o simbolica d'aquests drets mereixi el mateix rebuij que el que desperten les amenaçes a dones nascudes aquí. Tres exemples: les pressions que ha rebut la mediadora marroquina de Cunit de part d'un Imà ...ha rebut per part dels i de les socialistes el recolzament que calia? Evitar un conflicte, esta bé, però fer-ho sense encarar i aturar la pressió, ens fa mal a totes. D'altre banda coneixem el risc d'ablacions que corren moltes nenes africanes; en aquest cas sembla que si que s'esta seguint de forma amatent la vida de les nenes. I finalment, una tercera situació m ben complexa es la de les dones que sofreixen el trafec de essers humans per a laprostitució: Fem el que podem ?
No es tant sols pel respecte que debem a aquestes dones en tant que essers humans, que ens cal actuar i si convé, cridar. Es per a nosaltres mateixes, pels nostres propis drets tant dificilment conquerits. Cada cop que mirem a un altre costat, que transiguim o no actuem afeblim la nostra força en tant que dones i lluitadores pels drets humans universals. Cada cop que vulneren drets de les dones, siguin de on siguin i no responem estem ajudant a desmontar el mur que ens protegeix a nosaltres mateixes. Sobre el que anem avançant. Aquesta es una altre dimensió de la globalització que ens atany directament.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Dear Dolors!
How nice to see you are keeping up your good work!!
Thanks and all the best for 2010

Prudència Carrasco dijo...

Hola, Dolors:
Con tu permiso, copio este artículo en mi blog. Siempre tienes argumentos de los que podemos aprender los demás.
Muchas gracias.