domingo, 16 de diciembre de 2007

Avui, 16 de decembre..

Ahir , dia 15 varem celebrar el debat sobre Politica i subjectivitat a la seu de l' Ateneu de Barcelona, on , per cert no hi havia calefacció. Feia fred. Varem ser 18 persones. No esta malament tenint en compte que , a la mateixa hora, Nou cicle havia organitzat una trobada força interessant sobre una questio fonamental: Politica i mitjans de comunicació.
Ens va acompanyar Alber Aixela, director de la Fundacio Campalans que va plantejar questions ben interessants ., com per exemple el molt que li havia sorpres que penssessim ara en termes de subjectivitat quan, en general en molts dels nostres documents, es parla del " individualisme " com un obstacle a la implicacio de la ciutadani en la politica.
Les intervencions posteriors del Dr, Strada, jo mateixa i posteriorment la dels assistents, varen obrir noves questions i com ens va dir una persona al final " aquests son els temes que ens preocupen a molts i dels que no s' en parla..."la voluntat que tenim d' anar treballant modestament el nexe entre la subjectivitat i la politica, s´ha vist reforçada amb aquesta experiencia comuna de debat i intercanvi. I ens anima a seguir. Farem una pètita publicacio del contingut del Document -base i afegirem les preguntes que es varen formular i que varem intentar contestar...I mirarem de difondre les idees fonamentals.
Parlant de una altre cosa . Estem tant acostumats a entristir-nos amb les notcies dels diaris que hauriem de crear un apartat de " Bones Noticies". Una forma beligerant i clara de posar de relleu tot el bo que també esta passant i que sol desapareixer dins del allau de les noticies mes " noticiables " que sembla que si no son dolentes. no son tant interessants.
Una de les molt bones es la propera aplicacio de la vacuna contra la malaria que, en forma d' assaig sera aplicada proximament a Moçambic per un equip que dirigeix el Dr. Alonso. Que salvarà vides a un pais ben necessitat. Un pais que interessa tant un escriptor com Henning Mankel, mestre de la intriga , que passa la mitad de l' any a Suecia i l' altre , a Moçambic. Diu que hi va quan esta cansat d' Europa.

No hay comentarios: