sábado, 22 de diciembre de 2007

Dissabte, dia de la loteria.

Diuen que avui comença l'hivern. I vet aqui que fa un temps "rùfol", com deia el meu pare. També estem en vigilia d' aquestes festes agredolçes i complicades, que no cal idealitzar, sino viure de la millor manera possible.

Després del café, llegeixo les noticies que rebo sistematicament del " Semàfor 185, un programa de "Escola de la Cultura de la Pau" de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Dues noticies, entre moltes d' altres, ens arriben d' Estats Units, la Seu del Imperi...
Una es bona: l' Assamblea de New Jersei, aprova un projecte de llei per a substituir la Pena de Mort, per Cadena perpètua.
I una altre, ben preocupant. L' Assessor legal de les Comissions Militars de la Badia de Guantànamo testifica al Congres de EEUU que determinades pràctiques de les " tècniques interrogatories" ( per exemple, el simulacre de asfixiament ) son admeses en el judicis militars.
En la mateixa línia el Ministeri de l' Interior britànic anuncia que sol.licitara poders especials per a ampliar a 28 dies el periode de detenció per terrorisme abans de passar l' acusat als poders judicials.

Vet aqui com el terrorisme, va , a poc a poc, malmatent els Drets fonamentals a Europa. No es una qüestió fàcil, ni que permeti anàlisis simples. Però si que podem dir que ens omple de tristesa.

No hay comentarios: