sábado, 4 de noviembre de 2017


Preguntes i mes preguntes
Una primera i senzilla pregunta, que pot semblar tonta, innocent:
Tant malament hem viscut a Catalunya els darrers temps per que ens calgués la DUI i el 155 , i els empresonats i els malestars de tanta gent?
I una segona: no hi havia altre manera, encara que fos mes lenta, pacient i politica de defensar el que una part dels catalans creuen just i uns altres no?
, Calia tant malestar? Bo i sabent qui son els que governen ara a l Estat?, Aquesta es la tercera.
Contestem,sincerament, val la pena ? O es millor buscar altres camins i tornar a conviure sense martirs, empobriments, enfrontaments verbals i divisions socials ?
Fet el recompte, val la pena ? Per qué? Viurem millor ? Hi haura menys atur? Mes i millor serveis publlics per tothom? Mes igualtat i drets per tothom ?O pagaran , com sempre, els mes debils?
Estem en la bona via? l'anrhl O potser n'hem d'anar buscant una altre o altres vistos els resultas ? ..
I finalment: quin paper ha jugat en tota l'explosio social i l'anhel d'independencia , el malestar social de les retallades anteriors, les males solucions als problemes socials i potser la corrupcio? Molts sentiments ferits i malmesos i desesperançats , no han trobat també una forma de reivindicar.se, de prendre forma
sota l'estelada?
Proposo: començar per recomposar relacions, des de les petites a les grans. Activament trucar les amistats que s'han quedat pel cami, omplir de paraules els silencis llargs en les families. Desar banderes.. I tornar a seure junts, bo i demanant que tornin a casa tots, tots els que han marxat.
.
Cada un de nosaltres ho pot fer en el su àmbit.
I el poltics , que treballin millor, per unir i no per separar: partits, ajuntaments, grups d'amics en una proces triturador d'unitats que no s'atura
Per que ens estant separant tant? A qui interessa desfer el nostre païs? Preguntes i mes preguntes en una tarda de tardor trist.

1 comentario:

Ramonet dijo...

El maltractament és la resposta a les seves preguntes.