domingo, 10 de septiembre de 2017

Reflexions desordenades

Notes per moments de tristesa i desànim. 8 de setembre 2017

Tal dia com avui, 8 de setembre després  del bany de televisió on he contemplat-com en un serial – el que ha passat al Parlament.
Anoto, desordenadament, observacions sobre la conducta  personal, individual . I la col·lectiva. Es podria escriure un conte centrat en el Cafè de cada dia, el lloc on he vist , cada mati la cara de la gent coneguda de fa temps . I on es produeixen sempre comentaris. I bromes..
La primera persona que em va fer arribar un toc d’alarma va ser l’ I. No se com va sortir això que jo anomeno “ la  cosa”  I ell va saltar , realment saltar, com un esperitat. Amb una vehemència que , al meu entendre no estava justificada pels meus comentaris.. Fa ja un temps d’això.
Després va ser la meva germana, totalment entregada , convençuda . Tant sols llegeix un diari i mira una televisió. Amb el mateix to tancat em va contestar. I exaltat mes enllà de les raons. . Es com si es llencessin al mar, passi el que passi. M’ha estranyat que una persona raonable com ella, perdés la capacitat de pensar en la societat en el seu conjunt. I veies tant sols una idea una solució. Un únic camí, com una gran revenja.
L’ús , constant del que ha fet malament  l’altre, com  resposta de frontó ,  rebot a la paret.
La exaltació: es com si tinguessin bula per ajuntar la idealització, sempre simplificada , amb una agressivitat amagada que ara es permet. I es deixa al costat la cordura. Em pregunto: quant desencís personal, quantes altres raons hi ha ? per exemple , econòmiques, de malestar social etc. Es com si recollissin el malestar personal i trobessin un camí de sortida en una idea col·lectiva.  Descarrega emocional.  Personal. I col·lectiva que no es dirigeix al vertader objectiu .
Al mati següent de l esperpèntica aprovació de la Llei del Referendum, exactament ahir mati, jo esperava que  El  Gerard  estigues exultant. Ell i l’Humet que el dia anterior es va riure quan va veure que mirava el Periodico- que ha caigut en desgràcia... Paro la cafeteria estava mig buida, i silenciosa. En comptes  d’alegria  vaig veure silenci  i distancia ...Com certa pesantor. I vaig pensar: els que se suposa que han guanyat, no poden estar contents. Perquè no eta content qui guanya de mala manera. I l’espectacle va ser de lo mes penso.
I ahir també.  No poden estar contents amb aquella foto del Parlament  buida a la mitat  en el moment de aprovar una llei  , d’aquella manera...
I no veig alegria. I es que , veig ira, decepció...saben que no ho han fet be , malgrat diguin que no els quedava mes remei...que la culpa es....

Es una proposta Trituradora.
Fem el recompte.
Comença per dividir  Els socialistes.
Convergència i UNio
Podem i les seves diferents versions.
I darrerament, els últims dies, el propi Parlament : Consell de Garanties / Ple.
Ho tritura tot .
Fins arribar als amics, les famílies. I el moment de cafè del mati. Hi seguiré anant jo al Novell? amb el Gerard? Parlarem  amb llibertat amb la família o callaré per evitar conflictes ?
Com a fenomen social digne de ser estudiat.  Populisme  pur com deia el Santi Guillen. Es canalitzen els malestars per aquí: Bonic, lluny, ho arreglarem  tot.  I la culpa sempre es dels altres...

Quina destrossa!!!!
.




1 comentario:

azul dijo...

Al principio, un amigo de siempre (y su mujer que no aceptó mi respuesta " los que deben decidir son los catalanes no yo" muy catalano argentina),para convencerme me explicó que esta vez lo conseguirían xq era la burguesía y su poder económico los que la propugnaban y la conseguirían. Esto era para asegurarme que si fuese el pueblo llano no serían nunca independientes. Algo de razón tiene porque las Revoluciones siempre las hizo la Burguesía. Yo creo que para este camino no hay que involucrar a los que pagan los platos rotos, los pueblos. Como siempre.